• Посилання скопійовано

Роботодавець зобов’язаний працевлаштувати вагітну після закінчення трудового договору

Працевлаштування здійснюється роботодавцем самостійно або через державну службу зайнятості

Роботодавець зобов’язаний працевлаштувати вагітну після закінчення трудового договору

Мінсоцполітики у листі від 05.12.2014 р. №519/06/186-14 зазначило, чинне законодавство про працю містить норми, які надають певну низку прав окремим категоріям жінок.

В зв'язку з цим у разі прийняття рішення про працевлаштування жінок роботодавець набуває зобов'язань у разі настання певної події забезпечити реалізацію таких прав.

Так, у випадку звільнення після закінчення строкового трудового договору вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до 6 років), одиноких матерів при наявності дитини віком до 14 років або дитини-інваліда, обов'язком власника або уповноваженого ним органу є їх працевлаштування. На період працевлаштування за цими жінками зберігається середня зарплата, але не більше 3 місяців з дня закінчення строкового трудового договору.

Працевлаштування зазначеної категорії жінок здійснюється роботодавцем самостійно або через державну службу зайнятості.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»