• Посилання скопійовано

Про дату відпустки слід повідомити працівника за 2 тижні

Роботодавець зобов'язаний повідомити працівника про дату початку відпустки не пізніше ніж за два тижні до встановленого графіком терміну

Про дату відпустки слід повідомити працівника за 2 тижні

Дата початку відпустки в межах, установлених графіком відпусток, погоджується між працівником і роботодавцем. При цьому на роботодавця  покладається  обов'язок  повідомити  працівника про дату початку відпустки не пізніше ніж за два тижні до встановленого графіком терміну (ч. 11 ст. 10 Закону).

Завантажити зразок >>>

Порушення строку такого повідомлення дасть можливість працівникові вимагати перенесення відпустки на інший період.

Письмовим повідомленням про дату початку відпустки може слугувати як окремо складений документ довільної форми, так і підпис працівника про ознайомлення у наказі про надання відпустки, виданий роботодавцем за два тижні до початку відпустки.

Письмове повідомлення про дату початку відпустки доцільно складати у двох примірниках: 

  • один — для працівника,
  • другий (з відміткою про ознайомлення працівника) — для кадрової служби роботодавця.

Якщо у графіку відпусток зазначено конкретні дати початку відпусток працівників, то окремо повідомляти їм ці дати не потрібно.

Джерело: Миколаївська обласна рада професійних спілок

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»