• Посилання скопійовано

Спрощено процедуру видачі дозволів на застосування праці іноземців

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення бар’єрів для залучення іноземних інвестицій»

Спрощено процедуру видачі дозволів на застосування праці іноземців

За законопроект №4541 проголосували 239 нардепів, - повідомляє прес-служба ВРУ,

Законодавчим актом, зокрема:

  • скасовано реєстрацію іноземних інвестицій, замінивши її формальним інформуванням для ведення державної статистики;
  • врегульовано на рівні закону базові аспекти оформлення дозволу на застосування праці іноземців та посвідки на тимчасове проживання;
  • надано право отримувати посвідку на тимчасове проживання в Україні іноземним інвесторам, які мають істотну участь в українських підприємствах, але не працевлаштовані на підприємстві.

Змінами до Закону «Про зайнятість населення» встановлено, що «роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції».

Змінами до Закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" встановлено, що «іноземці та особи без громадянства, які є засновниками та/або учасниками, та/або бенефіціарними власниками (контролерами) юридичної особи, зареєстрованої в Україні, та прибули в Україну з метою контролю за діяльністю таких юридичних осіб і отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України на період дії посвідки».

Законом у статті 32 Закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" частину шосту викладено в редакції, згідно з якою "строк дії, строк оформлення та продовження строку дії посвідки на тимчасове проживання визначаються Законом України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»