• Посилання скопійовано

Медичні довідки з непідконтрольних територій можна обміняти на листки непрацездатності

МОЗ та Фонд з ТВП зауважили, що у разі реєстрації особи як тимчасово переміщеної на підконтрольній Україні території в окремих випадках лікарсько-консультаційні комісії вирішують питання щодо видачі листків непрацездатності

Медичні довідки з непідконтрольних територій можна обміняти на листки непрацездатності

На сьогодні у МОЗ немає можливості здійснення контролю за якістю надання медичної допомоги, у тому числі порядком видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність, народження чи смерть громадян, у медичних закладах, які розташовані на тимчасово неконтрольованих територіях.

Але у разі реєстрації особи як тимчасово переміщеної на підконтрольній Україні території в окремих випадках лікарсько-консультаційні комісії вирішують питання щодо видачі документів, які засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, за минулий час за наявності документів, що підтверджують тимчасову непрацездатність хворого (пп. 5.3.7 Положення про експертизу тимчасової непрацездатності)

Про це повідомили Міністерство охорони здоров'я у листі від 22.10.2015 р. №16.02-16/2223-15/33633 та Фонд з ТВП у листі від 26.10.2015 р. №5.2-32-1697.

Новини на тему:

 - Оплата лікарняних листів, виданих на окупованих територіях: нюанси 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»