• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики обіцяє цього року розпочати розробку накопичувальної системи пенсій

Під час зустрічі Павла Розенка з представниками Американської торгівельної палати в Україні окреслено напрями оптимізації та удосконалення норм соціального законодавства, а також основні проблеми в пенсійному забезпеченні

Мінсоцполітики обіцяє цього року розпочати розробку накопичувальної системи пенсій

«На сьогодні є взаємне бажання всіх політиків щодо проведення реформ в Україні. Найголовніше, що є розуміння в трикутнику Президент – Уряд – Верховна Рада України. На мій погляд, - це потужна спільна команда, яка може стати каталізатором для проведення реформ. І ця команда після парламентських виборів підкріплена коаліцією у Верховній Раді», - на цьому наголосив Міністр соціальної політики Павло Розенко під час зустрічі з представниками Американської торгівельної палати в Україні.

Під час зустрічі були окреслені напрями оптимізації та удосконалення норм соціального законодавства, а також основні проблеми в пенсійному забезпеченні в контексті нинішніх суспільно-політичних процесів в Україні.

«Перші реформи розпочалися– це і ухвалення Бюджетного кодексу, і зміни до Податкового кодексу, соціального законодавства. Я не ідеалізую ці закони. Вони не є закінченням реформ. Це лише старт. Упевнено можу сказати, що ми готові приймати стратегічні зміни. І вносити зміни до діючого законодавства, зокрема, щодо критеріїв для зменшення єдиного соціального внеску. Процес іде, і ми не хочемо зупинятися. І суспільство не дасть нам зупинитися», - підкреслив Міністр.

Павло Розенко зазначив, що Урядом вже схвалений план імплементації 14 Директив ЄС, що стосуються соціальної політики, які необхідно адаптувати до вимог українського законодавства.

«У контексті Коаліційної Угоди ми будемо працювати над змінами в пенсійному законодавстві, зокрема, вже цього року розпочнемо розробку моделі функціонування накопичувальної системи та розвиток недержавного пенсійного страхування, оскільки існуючою моделлю користуються лише 4% наших громадян. При цьому ми обов’язково здійснюватимемо попереднє тестування такої моделі в умовах функціонування української економіки», - зазначив Міністр.

Також Павло Розенко запевнив представників бізнесу, що в контексті дерегуляційних процесів в державі кількість необхідних дозвільних документів для працевлаштування іноземців на керівні посади в компаніях, що працюють в Україні, буде зменшеноа самі процедури їх оформлення – значно спрощені.

Окрім того, Міністр розповів своє бачення процесу прийняття нового Трудового кодексу України. «Міністерство долучається до опрацювання вже поданого народними депутатами варіанту законопроекту. Згідно з чинним регламентом Верховної Ради України Міністерство не може подати свій варіант вже розробленого законопроекту раніше вересня цього року, а прийняти новий Трудовий кодекс потрібно до червня-липня, аби працедавці могли вивчити та пристосуватися до нових змін і почати їх використовувати вже з початку 2016 року», - сказав Павло Розенко.

Також, за словами Міністра, одним із пріоритетів у сфері соціальної політики є реформування моделі соціального страхування: «Я є прихильником відкритої моделі соціального страхування, тому підтримую процес передачі частини функцій соціального страхування приватному сектору».

У продовження теми співпраці держави і бізнесу Павло Розенко також наголосив: «Система надання соціальних послуг повинна бути відкритою. Я повністю підтримую розвиток державно-приватного партнерства. Необхідно створювати конкурентне середовище задля підвищення якості надання соцпослуг».

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»