• Посилання скопійовано

Допомога по вагітності та пологах по-новому: роботодавці нараховують і утримують соцвнесок

Роботодавці, які виплачують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами, нараховують єдиний внесок у розмірі 33,2 % від суми допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами та утримують єдиний внесок у розмірі 2 % таких сум

Допомога по вагітності та пологах по-новому: роботодавці нараховують і утримують соцвнесок

Пенсійний фонд нагадав, що 1 липня 2013 року набрав чинності Закон №231-VII, яким урегульовано питання щодо зарахування до страхового стажу часу перебування осіб у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами.  Про це йдеться у листі від 27.06.2013 р. №16652/03-20.

Отож, починаючи з липня цього року платниками єдиного внеску визначено також підприємства, установи, організації, фізичних осіб, які використовують найману працю та виплачують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами, а також осіб, які перебувають у відпустці та отримують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами.

Підприємства, установи, організації, фізичні особи, які використовують найману працю та виплачують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами, нараховують єдиний внесок у розмірі 33,2 % суми допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами та утримують єдиний внесок у розмірі 2 % таких сум з осіб, які перебувають у відпустці та отримують таку допомогу.

Зазначені суми нарахованого та утриманого єдиного внеску відображаються платником у звітності до Пенсійного фонду та підлягають сплаті за календарний місяць в якому їх нараховано, не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця.

 

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»