• Посилання скопійовано

У разі втрати повідомлення платника ЄСВ можна отримати дублікат

Для отримання дублікату слід подати заяву в орган доходів і зборів за місцезнаходженням чи місцем проживання

У разі втрати повідомлення платника ЄСВ можна отримати дублікат

Міндоходів у своєму розясненні від 15.04.2014 р. зазначило, що у випадку втрати або зіпсуття (зношення) повідомлення про взяття на облік платника ЄСВ такий платник має право на отримання дублікату документа. Для цього необхідно подати відповідну заяву (у довільній формі) в орган доходів і зборів за місцезнаходженням чи місцем проживання платника.

Водночас взяття на облік юросіб (їх відокремлених підрозділів) та фізосіб - підприємців як платників єдиного внеску підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

У разі втрати або зіпсуття виписки з Єдиного держреєстру платники можуть звернутися із заявою до держреєстратора та повторно отримати документ.

При цьому на Повідомленні та виписці з Єдиного держреєстру, які видають замість втрачених, слово "дублікат" не зазначають.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»