• Посилання скопійовано

Річна премія, виплачена працівнику після звільнення, обкладається ЄСВ

Міндоходів відповіло на питання, чи є базою нарахування ЄСВ сума річної премії, нарахована роботодавцем працівнику після його звільнення

Річна премія, виплачена працівнику після звільнення, обкладається ЄСВ

К фонду заработной платы в составе прочих поощрительных и компенсационных выплат относится, в частности, вознаграждение по итогам работы за год (далее - годовая премия).

То есть работодатели предусматривают разнообразные поощрительные выплаты своим работникам, одной из которых является годовая премия.

Таким образом, сумма годовой премии, начисленная работодателем работнику после его увольнения, является базой начисления ЕСВ, поскольку является оплатой за отработанное время и относится к фонду оплаты труда в составе других поощрительных и компенсационных выплат.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»