• Посилання скопійовано

З 1 вересня збільшиться мінімальна допомога по безробіттю

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб , які до набуття статусу безробітного отримували низьку зарплату, збільшиться до 974 грн

З 1 вересня збільшиться мінімальна допомога по безробіттю

Таке рішення наприкінці липня було ухвалено правлінням Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. З 1 вересня 2014 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб , які до набуття статусу безробітного отримували низьку зарплату, збільшиться з 93 7 грн до 974 грн і становитиме 80% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб (замість 76,9%).

«Підвищений розмір допомоги по безробіттю отримають понад 120 тис. безробітних. Це крок до наближення мінімальних гарантій по безробіттю до прожиткового мінімуму»,– відзначив директор Державного центру зайнятості Юрій Харченко.

«Ми маємо робити все можливе для забезпечення зростання соціальних гарантій для громадян України»,– наголосив Голова правління Фонду Сергій Кондрюк.

Джерело: Державна служба зайнятості

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»