• Посилання скопійовано

Платників ЄСВ з зони АТО звільнено від нарахування та сплати цього внеску

Окрім того, не нараховується (не утримується) ЄСВ з компенсацій в межах середнього заробітку мобілізованих працівників

Платників ЄСВ з зони АТО звільнено від нарахування та сплати цього внеску

Платники єдиного соцвнеску, які перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів, де проводилася АТО, на період з 14 квітня 2014 року до закінчення АТО або військового чи надзвичайного стану звільняються від обов'язку щодо нарахування, сплати та звітування з ЄСВ.

Такі зміни внесено в Податковий кодекс згідно з Законом України від 02.09.2014 р. №1669-VII, який набирає чинності 15.10.2014 р.

Підставою для такого звільнення є заява платника ЄСВ, яка подається ним до органу доходів і зборів за основним місцем обліку або за місцем його тимчасового проживання у довільній формі не пізніше 30 к. д., наступних за днем закінчення АТО.

Відповідно з 14 квітня 2014 року і до закінчення АТО відповідальність, штрафні та фінансові санкції до таких платників єдиного соцвнеску не застосовуватимуть.

Недоїмка, що виникла у платників ЄСВ, які перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих в зоні АТО визнається безнадійною та підлягає списанню.

Окрім того, цим же Законом внесено зміни до ч. 7 ст. 7 Закону про ЄСВ. Передбачено, що єдиний соцвнесок не нараховується (не утримується) з виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку мобілізованих працівників.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»