• Посилання скопійовано

Соцдопомога для переселенців з Криму та зони АТО - за місцем фактичного проживання

При цьому право на таке матеріальне забезпечення та соцпослуги виникає, якщо страховий випадок настав до моменту переміщення застрахованої особи

Соцдопомога для переселенців з Криму та зони АТО - за місцем фактичного проживання

Особи, які перебувають (перебували) у трудових відносинах з підприємствами чи фізособами або були добровільно застраховані та переміщуються з Криму і районів проведення АТО, мають право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги, якщо страховий випадок настав до моменту переміщення. При цьому таку допомогу вони зможуть отримати за своїм фактичним місцем проживання (перебування).

Про це йдеться в постанові КМУ від 01.10.2014 р. № 531.

Зазначено, що матеріальне забезпечення та соціальні послуги надаються за умови подання документів, що підтверджують право застрахованих осіб на їх надання, а у разі їх відсутності  — на підставі відомостей Держреєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Якщо у Реєстрі не має необхідних відомостей, то  матеріальне забезпечення надається у мінімальному розмірі з наступним перерахуванням сум матеріального забезпечення після надходження документів, що підтверджують право застрахованих осіб на його надання.

Матеріальне забезпечення виплачується застрахованим особам в установленому порядку через банки. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»