• Посилання скопійовано

Закінчуються терміни сплати ЄСВ для гірничих підприємств

Вказаний обов’язковий платіж за вересень повинен бути сплачений до 28 жовтня 2014 року

Закінчуються терміни сплати ЄСВ для гірничих підприємств

Фахівці ДПІ у Голосіївському районі м. Києва нагадують, що відповідно до норм чинного законодавства гірничим підприємствам необхідно сплатити єдиний соціальний внесок на загальнодержавне страхування за вересень до 28 жовтня поточного року.

Як відомо, роботодавці (підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, та фізичні особи-підприємці, які використовують працю найманих працівників) сплачують нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця.

Також варто відзначити, що у разі якщо останній день строків сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем таких строків сплати єдиного внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем (Пункт 4.10 Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджена постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 р. № 21-5).

Водночас наголошуємо, що у разі несвоєчасної сплати ЄСВ (або не в повному обсязі) до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»