• Посилання скопійовано

Чи бути підвищенню соціальної допомоги для сімей з дітьми?

В нинішніх умовах соціально-економічного розвитку України підвищення розміру державних грошових допомог є не на часі, - Мінсоцполітики

Чи бути підвищенню соціальної допомоги для  сімей з дітьми?

Мінсоцполітики у листі від 05.08.2014 р. № 2017/5/123-14 розглянуло питання щодо соціальної підтримки сімей з дітьми.

Міністерство звертає увагу, що згідно з рішенням  КСУ від 26.12.2011 р. № 20-рп/2011, одним із визначальних елементів у регулюванні суспільних відносин у соціальній сфері є дотримання принципу пропорційності між соціальним захистом громадян та фінансовими можливостями держави. При цьому, як зазначив Суд, розміри соціальних виплат і допомоги встановлюються з урахуванням фінансових можливостей держави.

Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" з 1 липня 2014 року об'єднано допомогу при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в один вид допомоги та встановлено фіксований розмір допомоги при народженні дитини у сумі 41280 грн незалежно від кількості народжених дітей.

Разом з тим постановою КМУ від 25.06.2014 р. № 208 передбачено, що для осіб, у яких закінчився строк виплати допомоги при народженні першої дитини, яка виплачується 24 місяці, на наступних 12 місяців призначається допомога до досягнення дитиною трирічного віку в розмірі 130 грн.

При цьому покриття витрат на виплату держдопомог здійснюється за рахунок коштів Держбюджету і розмір допомог встановлюється з його видаткової частини. На думку Мінсоцполітики, в нинішніх умовах соціально-економічного розвитку України підвищення розміру державних грошових допомог є не на часі.

Крім того, соціальна підтримка сімей з дітьми здійснюється не лише шляхом виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а також у вигляді призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, надання соціальних послуг, житлових субсидій, компенсацій та пільг.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»