• Посилання скопійовано

Бізнес в зоні АТО звільнений від сплати єдиного соцвнеску

Податківці нагадують, що платники ЄСВ з зони АТО звільняються від виконання своїх обов'язків на період з 14 квітня 2014 року до закінчення антитерористичної операції або військового чи надзвичайного стану

Бізнес в зоні АТО звільнений від сплати єдиного соцвнеску

Податківці нагадують, що з 15 жовтня набрав чинності Закон України від 02.09.2014 р. № 1669-VII, яким визначено тимчасові заходи для забезпечення підтримки госпсуб’єктів, що здійснюють діяльність на території проведення АТО.

 Зокрема, внесено зміни до Закону № 2464 , згідно з якими не нараховується на виплати та не утримується ЄСВ з виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

 Порядок нарахування ЄСВ з середнього заробітку мобілізованих працівників надано у листі ДФС від 29.09.2014 р. № 5655/7/99-99-1703-01-17 (чит. "Середня зарплата мобілізованих та ЄСВ: податківці змінюють свою думку").

Окрім того, відповідно до змін, платники ЄСВ, які перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів, де проводилася АТО, звільняються від виконання своїх обов'язків на період з 14 квітня 2014 року до закінчення антитерористичної операції або військового чи надзвичайного стану.

Відповідальність, штрафні та фінансові санкції за невиконання обов'язків платника єдиного внеску в цей період  не застосовуються.

Підставою для звільнення від сплати ЄСВ є заява платника, яка подається ним до органу доходів і зборів за основним місцем обліку або за місцем його тимчасового проживання у довільній формі не пізніше 30 календарних днів, наступних за днем закінчення АТО.

Податківці наголошують, що при цьому платник єдиного внеску повинен перебувати на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів відповідно до переліку, затвердженого КМУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»