• Посилання скопійовано

Затверджено пропорції розподілу єдиного соцвнеску

Встановлено пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Затверджено пропорції розподілу єдиного соцвнеску

КМУ постановою від 26.11.2014 р. № 675, зокрема, встановив такий розподіл єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування:

- 2,5843% на випадок безробіття,

- 5,2397% з тимчасовою втратою працездатності,

- 3,8860% від нещасного випадку на виробництві,

- 88,2900% на пенсійне страхування.

Зазначений розподіл відповідає редакції Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» з урахуванням змін, внесених Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

Пропорцій єдиного внеску між фондами соціального страхування у 2014 році дають можливість забезпечити бездефіцитність бюджетів фондів з тимчасової втрати працездатності, від нещасного випадку на виробництві та на випадок безробіття.

Нагадаємо, що відповідно до законодавства право встановлювати розподіл єдиного внеску між фондами соціального страхування передано Кабінету Міністрів України.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»