• Посилання скопійовано

У разі смерті мобілізовано працівника, допомогу на поховання виплачує Фонд соцстраху

У разі загибелі мобізізованого працівника, страхувальник має право призначити допомогу на поховання за рахунок коштів Фонду соцстраху сім'ї померлого або особі, яка здійснила поховання

У разі смерті мобілізовано працівника, допомогу на поховання виплачує Фонд соцстраху

ФСС з ТВП у листі від 24.11.2014 р. №2.4-15-3124 повідомила, що у разі загибелі працівника, призваного на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, страхувальник має право призначити допомогу на поховання за рахунок коштів Фонду сім'ї померлого або особі, яка здійснила поховання.

Допомога на поховання застрахованої особи призначається та надається сім'ї померлого або особі, яка здійснила поховання за основним місцем роботи застрахованої особи на підставі свідоцтва про смерть.

Підставою для фінансування страхувальника робочим органом відділення Фонду є оформлена за встановленим зразком заява-розрахунок.

ДФСУ додатково повідомляє, що військовозобов'язані, які були призвані на військову службу під час мобілізації, в особливий період, набувають нового юридичного статусу - військовослужбовці, внаслідок чого на них розповсюджуються пільги, передбачені Законами України "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про соціальний і правовий статус військовослужбовців і членів їх сімей" та іншими нормативно-правовими актами.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»