• Посилання скопійовано

Порядок обліку платників ЄСВ – у новій редакції

Мінфін затвердив нові Порядок обліку платників ЄСВ та Положення про реєстр страхувальників

Порядок обліку платників ЄСВ – у новій редакції

Мінфін наказом від 24.11.2014 р. №1162 затвердив нові:

 - Порядок обліку платників ЄСВ. 

 - Положення про реєстр страхувальників.

Згідно з оновленим порядком, облік платників єдиного внеску в фіскальних органах ведеться за:

- кодами з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України - для платників, які включаються до такого реєстру (юридичні особи та відокремлені підрозділи);

- реєстраційними номерами облікових карток платників податків або серією та номером паспорта - для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснення платежів за серією та номером паспорта;

- реєстраційними (обліковими) номерами платників податків, які присвоюються інвесторам (операторам) за угодою про розподіл продукції, дипломатичним представництвам і консульським установам іноземних держав.

Дані з реєстру страхувальників про взяття/зняття з обліку платників ЄСВ, відомості про клас професійного ризику виробництва, відомості з ЄДР, а також зміни в облікових даних платників ЄСВ, внесені до реєстру страхувальників на підставі цього Порядку, не пізніше наступного робочого дня передаються Пенсійному фонду України та фондам загальнообов'язкового державного соцстрахування в порядку взаємного обміну інформацією.

Також встановлено, що платники єдиного внеску (юридичні та фізичні особи), які мають місцезнаходження (місце проживання) на тимчасово окупованій території України, обліковуються з ознакою "суб’єкт вільної економічної зони "Крим".

Якщо такими платниками є відокремлені підрозділи юридичних осіб, що мають місцезнаходження на іншій території України, то такі відокремлені підрозділи перебувають на обліку в територіальних органах ДФСУ за місцем обліку відповідних юросіб.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»