• Посилання скопійовано

ЄСВ на декретні працюючим інвалідам: нарахування-8,41%, утримання – 2%

Податківці роз’яснили, який розмір ЄСВ слід застосовувати роботодавцям–юрособам при нарахуванні допомоги по вагітності та пологах працюючим інвалідам

ЄСВ на декретні працюючим інвалідам: нарахування-8,41%, утримання – 2%

ДФСУ у інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР» (категорія 301.04.01) зазначила, що для підприємств, установ і організацій, у яких працюютьінваліди, ЄСВ встановлюється у розмірі 8,41 % суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають:

-       основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі,

-       суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, що здійснюється за рахунок коштів роботодавця, 

-      допомоги по тимчасовій непрацездатності, 

-      допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами для працюючих інвалідів.

Отже, роботодавці, зокрема, підприємства, установи та організації, інші юридичні особи на суми нарахованої допомоги по вагітності та пологах працюючим інвалідам нараховують ЄВ у розмірі 8,41% та утримують із зазначених сум ЄСВ у розмірі 2%.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»