• Посилання скопійовано

ДФСУ про справляння ЄСВ з осіб, які виконують громадські роботи

ДФСУ розглянула питання щодо нарахування ЄСВ на зарплату працівників, які працюють на громадських та інших роботах тимчасового характеру

ДФСУ про справляння ЄСВ з осіб, які виконують громадські роботи

ДФСУ у листі від 09.04.2015 р. № 12525/7/99-99-17-03-01-17 роз'яснила, що на зарплату працівників, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, єдиний внесок нараховується на загальних підставах, а значить і поширюється дія частин п'ятої та шостої статті 8 Закону №2464.

Умовою застосування зазначеної норми є перебування таких працівників у трудових відносинах повний календарний місяць.

Якщо працівник перебував у трудових відносинах з підприємством, установою, організацією неповний календарний місяць, в такому випадку норма про сплату єдиного внеску з мінімальної зарплати не застосовується.

Якщо працівник виконує роботи тимчасового характеру, перебуває у трудових відносинах повний календарний місяць і зарплата такого працівника не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зарплата, то у цьому випадку сума єдиного внеску буде розраховуватись як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зарплата, та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника. При цьому утримання єдиного внеску із зарплати найманого працівника здійснюється із фактично нарахованої зарплати.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»