• Посилання скопійовано

Демобілізовані підприємці звільняються від ЄСВ

ДФС у Сумській області заявляє, що підприємці, які були залучені до виконання обов’язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, на весь строк їх служби звільняються від ЄСВ, якщо вони не є роботодавцями

Демобілізовані підприємці звільняються від ЄСВ

Про звільнення фізичних осіб – підприємців, які були  призвані на військову службу під час мобілізації або залучені до виконання обов’язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, на весь строк їх військової служби  від нарахування та сплати  єдиного соціального внеску розповідає Наталія Мірошнікова, начальник управління доходів і зборів фізичних осіб ГУ ДФС у Сумській області.

– Фізичні особи – підприємці, які були  призвані на військову службу під час мобілізації або залучені до виконання обов’язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, на весь строк їх військової служби звільняються від  нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску, якщо вони не є роботодавцями, – зазначає Наталія Мірошнікова.

Підставою для такого звільнення є заява і копія військового квитка або іншого документа, виданого відповідним державним  органом, із зазначенням даних про призов такої особи на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, подана до органів фіскальної служби такою особою у зазначений законодавством термін (10 днів після її демобілізації). Якщо демобілізована фізична особа – підприємець перебуває на лікуванні (реабілітації) у зв’язку з виконанням обов’язків під час мобілізації зазначені вище документи подаються протягом 10 днів після закінчення лікування (реабілітації).

Відповідні зміни, внесених Законом України від 20 травня 2014 № 1275 - VII до Закону України від 10 липня № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Джерело: ДФС у Сумській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»