• Посилання скопійовано

Зарплатний аванс: нюанси застосування понижуючого коефіцієнта ЄСВ

ДФС надала роз'яснення щодо застосування понижуючого коефіцієнта ЄСВ при нарахуванні і виплаті зарплати за першу половину звітного місяця

Зарплатний аванс: нюанси застосування понижуючого коефіцієнта ЄСВ

ДФСУ у листі  від 28 квітня 2015 року №15273/7/99-99-17-03-01-17 роз'яснено, що якщо платником за звiтний мiсяць виконано умови застосування понижуючого коефіцієнта, передбаченi Законом України від 02 березня 2015 року № 219-VIII, то і застосування коефіцієнта до ставки ЄСВ при нарахуванні і виплаті зарплати за першу половину звітного місяця буде правомірним.

Якщо ж при остаточному розрахунку виявиться, що умови для застосування понижуючого коефіцієнта до розміру ЄСВ у звітному місяці не виконано, то відповідно застосування зниженої ставки до авансових внесків не є правомірним.        

У разі несплати, неповної або несвоєчасної сплати суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується ЄСВ (авансових платежів), передбачено застосування штрафу до платника єдиного внеску у розмірі 10 % таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум. Розрахунок зазначеної штрафної санкції здійснюється за даними акта перевірки. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»