• Посилання скопійовано

Допомога по тимчасовій непрацездатності не є базою нарахування ЄСВ для переселенців

ДФСУ роз'яснила, що допомога по тимчасовій непрацездатності, що виплачується за рахунок коштів Фонду соцстрахування, не є базою нарахування ЄСВ для осіб, які переміщуються з окупованої території та районів проведення АТО

Допомога по тимчасовій непрацездатності не є базою нарахування ЄСВ для переселенців

ДФСУ у листі від 20.05.2015 р. № 17749/7/99-99-17-03-01-17 зазначила, що  з метою реалізації права застрахованих осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, на матеріальне забезпечення робочі органи Фонду соціального страхування на підставі поданих такими особами документів нараховують і виплачують за рахунок своїх коштів матеріальне забезпечення.

Нагадаємо, що платниками ЄСВ є роботодавці, зокрема підприємства, установи, організації, фізособи, які використовують найману працю, військові частини та органи, які виплачують допомогу по тимчасовій непрацездатності, для осіб, зазначених у п. 11 частини першої ст. 4 Закону № 2464. Відповідно до цього пункту особи, які отримують, зокрема, допомогу по тимчасовій непрацездатності, також є платниками єдиного внеску.

Роботодавці є страхувальниками для осіб, що отримують допомогу по тимчасовій непрацездатності, які згідно з частиною шостою ст. 7 Закону № 2464 здійснюють нарахування єдиного внеску за таких платників за рахунок сум, на які єдиний внесок нараховано.

Таким чином, оскільки Фонд соціального страхування не є роботодавцем для осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та  районів проведення АТО, то допомога по тимчасовій непрацездатності, що виплачується за рахунок Фонду, не є базою нарахування та утримання ЄСВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»