• Посилання скопійовано

Внутрішнє сумісництво: як нараховувати єдиний внесок?

ДФС роз'яснила, як нараховується єдиний внесок на зарплату працівника, який виконує на тому ж підприємстві поряд із своєю основною роботою додаткову роботу за іншою професією

Внутрішнє сумісництво: як нараховувати єдиний внесок?

ДФСУ у листі від 02.06.2015 р. № 11415/6/99-95-42-0216 зазначилап, що для працівника, який виконує на тому ж підприємстві, в установі, організації поряд зі своєю основною роботою, додаткову роботу за іншою професією (посадою), це є основним місцем роботи. При цьому базою нарахування єдиного внеску є сумарно нарахований за місяць дохід.

Відповідно, якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної зарплати, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зарплата (дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника.

Приклади нарахування єдиного внеску на заробітну плату (дохід) працівника, який виконує на тому ж підприємстві поряд із своєю основною роботою додаткову роботу за іншою професією (посадою), наведені у листі ДФСУ від 14.02.2015 р. №4979/7/99-99-17-03-01-17

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»