• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики роз'яснило умови виплати деяких видів матеріальної допомоги

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань не є обов'язковою виплатою, а допомогу на оздоровлення можуть виплатити і до закінчення 6-місячного терміну безперервної роботи

Мінсоцполітики роз'яснило умови виплати деяких видів матеріальної допомоги

Мінсоцполітики у листі від 21.07.2015 р. N 409/13/116-15  роз'яснило умови виплати деяких видів матеріальної допомоги.

Так, у разі поділу щорічної відпустки на частини допомога для оздоровлення може виплачуватися працівникові один раз при наданні будь-якої з частин щорічної основної відпустки за заявою працівника. При цьому виплатити таку допомогу працівникові за його заявою можна і у разі надання щорічної відпустки до закінчення 6-місячного терміну безперервної роботи.

Умови виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, обставини, за яких вона виплачується, а також кому саме вона може бути виплачена першочергово, рекомендується визначати у відповідному Положенні, затвердженому в відповідному органі.  Ця матеріальна допомога виплачується за заявою працівника, наприклад, у разі скрутного матеріального становища, у зв'язку з тривалою хворобою тощо. Рішення про надання такої матеріальної допомоги ухвалюється керівником відповідного органу, виходячи з обставин, викладених у заяві працівника, за наявності коштів на цю мету. Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань не є обов'язковою виплатою і виплачується за наявності коштів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»