• Посилання скопійовано

ЄСВ у розмірі 8,41 % на зарплату інваліда: з якої дати нараховуємо?

ЄСВ у розмірі 8,41 % нараховується з дати встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання завіреної копії довідки з акту огляду в медико-соціальній експертній комісії, та закінчується датою скасування інвалідності

ЄСВ у розмірі 8,41 % на зарплату інваліда: з якої дати нараховуємо?

Міжрегіональне головне управління ДФС у листі від 18.09.2015 р. № 21991/10/28-10-06-11   насамперед нагадує, що для підприємств, установ, організацій та інших юросіб, в яких працюють інваліди, встановлено ЄСВ у розмірі 8,41 %.       

Важливою умовою для початку застосування цього розміру ЄСВ є наявність завіреної копії довідки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності.

Слід зазначити, що на одну застраховану особу допускається декілька записів у таблиці 6 додатка 4 до Звіту з ЄСВ, зокрема, якщо протягом одного звітного періоду застрахованій особі були здійснені нарахування виплат, у яких відрізняються база нарахування та розміри ставок ЄСВ.          

Отже, нарахування ЄСВ у розмірі 8,41 % на зарплату працюючому інваліду здійснюється в період з дати встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання роботодавцем завіреної копії довідки з акту огляду в медико-соціальній експертній комісії та закінчується датою скасування інвалідності на підставі рішення даної комісії.

При цьому, до дати одержання завіреної копії зазначеної довідки та після дати скасування інвалідності, роботодавець нараховує єдиний внесок у розмірі від 36,76 до 49,7 % відповідно до класу професійного ризику виробництва.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»