• Посилання скопійовано

Нарахування декретних у розмірі не менше мінімальної зарплати: роз'яснює Фонд соцстраху

Фонд з ТВП рекомендує керуватися листом Мінсоцполітики №6811/0/14-15/18, згідно з яким слід провести доплату, якщо сума декретних є меншою за розмір мінімальної зарплати

Нарахування декретних у розмірі не менше мінімальної зарплати: роз'яснює Фонд соцстраху

Фонд з ТВП у листі від 06.10.2015 р. №5.2-32-1577 нагадує, що при здійсненні нарахування матеріального забезпечення слід керуватися Порядком  №1266, Законом про загальнообов’язкове державне соціальне страхування та роз'ясненнями Міністерства соціальної політики України.

Зокрема, що стосується нарахування матеріального забезпечення по вагітності та пологах, рекомендовано керуватися листом Мінсоцполітики від 08.05.2015 р. №6811/0/14-15/18. 

Нагадаємо, що відповідно до цього листа, якщо сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць є меншою за розмір мінімальної заробітної плати, то необхідно здійснювати доплату до рівня мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку. Сума доплати розраховується як різниця між фактичним розміром допомоги та сумою допомоги. Докладніше про цей лист тут і тут.

Новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»