• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики планує вдвічі збільшити ЄСВ з мінімальної зарплати

На думку глави Мінсоцполітики Андрія Реви, це призведе до підвищення зарплат

Мінсоцполітики планує вдвічі збільшити ЄСВ з мінімальної зарплати

Мінсоцполітики планує в два рази збільшити розмір ЄСВ з мінімальної зарплати. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів глава Мінсоцполітики Андрій Рева.

"У нас 30% зарплати - мінімальна. Ви будете сміятися, але директор приватного підприємства має мінімальну зарплату, його бухгалтер теж. Як зробити так, щоб вони платили більше? Пропоную. У нас мінімальна ставка ЄСВ 22%. А давайте встановимо мінімальний внесок. Сьогодні з мінімальної зарплати сплачується ЄСВ 319 гривень. Давайте встановимо мінімальний внесок на рівні 640 гривень", - запропонував Рева.

На думку міністра, в цьому випадку сенсу платити зарплату менше двох прожиткових мінімумів у роботодавців не буде.

"Тому на підприємстві спокійно можна буде підвищити зарплату вдвічі", - упевнений глава Мінсоцполітики.

Андрій Рева також заявив про необхідність розширення бази оподаткування ЄСВ.

"Перше, що ми повинні зробити, це розширити базу оподаткування ЄСВ. Перш, ніж говорити про якісь інших радикальних кроків, давайте зробимо це. Я думаю, що товариством така пропозиція має бути сприйнято. Я розумію, що зараз вийдуть захисники, знову будуть свиней-корів під Верховну Раду приводити, вила піднімати. Але тоді треба чесно сказати, за що вони виступають: щоб люди, за яких вони виступають, не отримували пенсію", - зазначив він.

Міністр підкреслив, що 7 млн осіб, що не перебувають у тіньовому секторі, зараз не сплачують ЄСВ, так як в законодавстві по цілому ряду категорій встановлена добровільна система сплати.

"А що вони пенсіонерами не будуть? Давайте тоді введемо правило: раз всі ми будемо пенсіонерами і раз Пенсійний фонд солідарний, то всі повинні нести і солідарну відповідальність. Винятків бути не повинно. Ми ж не говоримо про преференції, а говоримо про можливості людини отримувати пенсію", - сказав глава Мінсоцполітики.

Окрім того, Мінсоцполітики підготувало законопроект, норми якого дозволяють частково легалізувати тіньовий сектор зарплати.

Читати повністю інтерв'ю>>>

UPD

24 травня Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Уряд не планує переглядати рішення про розмір ЄСВ, а натомість навпаки розраховує на детінізацію бізнесу. Докладніше >>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»