• Посилання скопійовано

В яких випадках прострочену скаргу можна поновити?

Скарги, подані з порушенням строків та порядку оформлення, не розглядаються органами державної фіскальної служби

В яких випадках прострочену скаргу можна поновити?

Скарга подається у письмовій формі протягом 10 календарних днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення або іншого рішення, що оскаржується. Скарги, подані з порушенням строків та порядку оформлення, не розглядаються органами державної фіскальної служби.

Порушений строк подання скарги може бути поновлений на підставі заяви платника податків керівником (або його заступником) контролюючого органу за правилами і на підставах, визначених пунктом 102.6 статті 102 Податкового Кодексу, а саме, якщо такий платник протягом зазначених строків:

1) перебував за межами України;

2) перебував у плаванні на морських суднах за кордоном України у складі команди (екіпажу) таких суден;

3) перебував у місцях позбавлення волі за вироком суду;

4) мав обмежену свободу пересування у зв'язку з ув'язненням чи полоном на території інших держав або внаслідок інших обставин непереборної сили, підтверджених документально;

5) був визнаний за рішенням суду безвісно відсутнім або перебував у розшуку у випадках, передбачених законом.

Одночасно з поданням скарги до контролюючого органу вищого рівня потрібно письмово повідомити контролюючий орган, який визначив суму грошового зобов’язання, про його оскарження.

Оскаржити податкове повідомлення-рішення до Головного управління ДФС у Кіровоградській області: можна за адресою: 26006, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 55.

До Державної фіскальної служби України: за адресою: 04655, м. Київ-53, Львівська площа, 8.

Джерело: ДФС у Кіровоградській області

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»