• Посилання скопійовано

Порядок передачі матеріалів перевірок для початку досудового розслідування змінено

Змінено порядок передачі слідчим підрозділам фінрозслідувань матеріалів перевірок для початку досудового розслідування

Порядок передачі матеріалів перевірок для початку досудового розслідування змінено

ДФС України затверджено у новій редакції Методичні рекомендації щодо порядку взаємодії між підрозділами органів державної фіскальної служби при організації, проведенні та реалізації матеріалів перевірок платників податків. 

Нововведенням цих Методичних рекомендацій є зміна порядку передачі слідчим підрозділам фінансових розслідувань матеріалів перевірок для прийняття рішень про початок досудового  розслідування (ст. 214 КПК України).

Відповідно до нововведень, матеріали перевірок передаються протягом 10 робочих днів з дня прийняття податкового повідомлення-рішення (або відповідних вимог та рішень про застосування штрафних санкцій та нарахування пені – при проведенні перевірок єдиного внеску). Однак у разі проведення адміністративного оскарження прийнятих рішень, зазначена документація передається протягом 10 робочих днів з дня завершення процедури такого оскарження. 

Водночас зазначені норми не стосуються процедури судового оскарження, а дата завершення адміноскарження визначається відповідно до ст. 56 Податкового кодексу.

У попередній редакції Методичних рекомендацій, яка діяла до 31 липня поточного року, матеріали перевірок слідчим підрозділам фінрозслідувань передавалися незалежно від оскарження платником в адміністративному чи досудовому порядку зменшених до відшкодування сум податку на додану вартість або нарахованих податкових зобов’язань.

Викладені новації дозволять зменшити кількість порушених досудових розслідувань у разі скасування прийнятих податкових повідомлень-рішень, що сприятиме налагодженню діалогу між владою і бізнесом. 

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»