• Посилання скопійовано

Обмеження перевірок не стосується органів соцстраху з тимчасової непрацездатності

Норми Закону №1622 в частині перевірок суб'єктів господарювання протягом серпня-грудня 2014 року виключно з дозволу Кабміну або за особистою заявкою, до перевірок органами ФСС з ТВП не застосовуються

Обмеження перевірок не стосується органів соцстраху з тимчасової непрацездатності

Специалисты ведомства аргументируют свою позицию тем, что законодательство Украины, регулирующее отношения в сфере общеобязательного государственного социального страхования в связи с временной утратой трудоспособности и расходами, обусловленными погребением, базируется на Конституции Украины, состоит из Основ законодательства Украины об общеобязательном социальном страховании, Кодекса законов о труде Украины, Закона №2240 и принятых в соответствии с ним других нормативно-правовых актов.

Кроме того, средства общеобязательного государственного социального страхования в связи с временной утратой трудоспособности и расходами, обусловленными погребением, не включаются в Государственный бюджет Украины.

Следовательно, нормы Закона № 1622 в части проверок субъектов хозяйствования в течение августа-декабря 2014 года исключительно с разрешения Кабмина или по личной заявке, к проверкам органами ФСС по ВУТ не применяются (письмо от 07.08.2014 г. № 2.4-17-2056).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»