• Посилання скопійовано

Інспекційні перевірки неоформлених трудових відносин можливі й без попереднього повідомлення

Про проведення інспекційного відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин інспектор праці повідомляє об'єкту відвідування або уповноваженій ним посадовій особі, якщо тільки він не вважатиме, що таке повідомлення може завдати шкоди інспекційному відвідуванню

Інспекційні перевірки неоформлених трудових відносин можливі й без попереднього повідомлення

Держпраці у листі від 18.08.2017 р. №8573/4.1/4.1-ДП-17 нагадує, що 16 травня 2017 року набрала чинності постанова КМУ від 26.04.2017 р. №295, якою затверджені порядок здійснення державного контролю та державного нагляду за додержанням законодавства про працю. Докладно про цей Порядок ми розповідали тут та в аналітиці ось тут (для передплатників).

Порядок контролю розроблений як ефективний механізм боротьби із нелегальною зайнятістю. Відповідно до пункту 8 Порядку контролю про проведення інспекційного відвідування інспектор праці повідомляє об'єкту відвідування або уповноваженій ним посадовій особі.

Про проведення інспекційного відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин інспектор праці повідомляє об'єкту відвідування або уповноваженій ним посадовій особі, якщо тільки він не вважатиме, що таке повідомлення може завдати шкоди інспекційному відвідуванню.

Внесення запису про проведення інспекційного відвідування до журналу перевірок об'єкта відвідування до проведення інспекційного відвідування може призвести до приховування таких порушень законодавства про працю, як неоформлені трудові відносини.

****

Читайте також:

Держпраці попереджає про шахраїв під виглядом інспекторів з праці 

За наводкою ДФС: як приходять ревізори з Держпраці і що перевіряють 

Затверджено порядок реєстрації інспекційних відвідувань Держпраці 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»