• Посилання скопійовано

ПДФО з середнього заробітку мобілізованих: чи буде відповідальність за несплату?

Відповідальність застосовуватись не буде, якщо сума недоплати ПДФО, яка виникла у результаті перерахунку сум нарахованих доходів у вигляді середнього заробітку мобілізованих працівників, погашена роботодавцем

ПДФО з середнього заробітку мобілізованих: чи буде відповідальність за несплату?

ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" ( категорія 103.26) зазначила, що у зв'язку з відсутністю порядку компенсаційних виплат із бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, податковий агент оподатковує суму середнього заробітку, виплачену таким працівникам, на загальних підставах за ставками, визначеними п. 167.1 ПКУ (15% та/або 17%).

Якщо внаслідок здійсненого перерахунку виникає недоплата утриманого податку, то сума такої недоплати стягується роботодавцем за рахунок суми будь-якого оподатковуваного доходу (після його оподаткування) за відповідний місяць, а в разі недостатності суми такого доходу - за рахунок оподатковуваних доходів наступних місяців, до повного погашення суми такої недоплати.

 При цьому відповідальність застосовуватись не буде, якщо сума недоплати ПДФО, яка виникла у результаті здійсненого перерахунку сум нарахованих доходів у вигляді середнього заробітку мобылызованих працівників, погашена роботодавцем.

Підставою для незастосування відповідальності є форма військового квитка (копія) та довідка про призов військовозобов’язаного на військову службу, видана військовим комісаріатом або військовою частиною (копія).

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»