• Посилання скопійовано

Уряд планує в цілому реформувати систему оплати праці

Глава Уряду заявив, що за ухиляння від виплати зарплат підприємства мають понести адміністративну і кримінальну відповідальність

Уряд планує в цілому реформувати систему оплати праці

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Мінсоцполітики та головам ОДА разом із правоохоронними органами невідкладно скликати комісії щодо погашення заборгованості з заробітної платні. Про це Глава Уряду повідомив у неділю, 30 серпня.

Арсеній Яценюк назвав неприпустимою заборгованість із заробітної платні: “Це є неприпустимо, коли людина працює, а їй не віддають нею чесно зароблені гроші”.

Глава Уряду повідомив, що доручив Міністерству соціальної політики разом із керівниками обласних державних адміністрацій та правоохоронними органами невідкладно скликати комісії щодо погашення заборгованості з заробітної платні “і зробити все для того, щоб людина, яка працює, отримала свою заробітню платню у повному обсязі”.

“Те підприємство, яке ухиляється від виплати заробітної платні, повинно понести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність”, - наголосив Арсеній Яценюк.

“Ми розраховуємо на те, що українські профспілки стануть на бік працівників і допоможуть Уряду стягнути заборгованість по заробітній платні і підтримують нашу позицію щодо збільшення мінімальної заробітної платні, соціальних стандартів і пенсій”, - підкреслив він.

Арсеній Яценюк також наголосив, що на порядку денному Уряду стоїть “в цілому реформування системи оплати праці”: “У ній не вистачає справедливості. Тому Уряд разом із Президентом і парламентською коаліцією буде працювати над новою реформованою системою оплати праці для всіх українців”.

Джерело: КМУ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»