• Посилання скопійовано

Оксана Продан наполягає на зниженні штрафів для підприємців

Голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан наполягає на зниженні штрафів для підприємців

Оксана Продан наполягає на зниженні штрафів для підприємців

«Штрафи для підприємців в 30-100 мінімальних зарплат – це політика терору щодо підприємців. Вона нагадує кінець 20-х років минулого століття, коли комуністи згорнули НЕП (нову економічну політику) і заборонили приватні виробництво, послуги та торгівлю», – зазначила народний депутат, голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан.

Якщо до підприємця прийшли з перевіркою коли він був відсутній, йому можуть оштрафувати на 320 тис. грн. Фактично підприємця ставлять перед вибором: продай квартиру чи авто, щоб заплатити штраф, або домовляйся з чиновниками.

Такі дії влади знищують середній клас, унеможливлюють приватну ініціативу, зупиняють розвиток країни. Замість того, щоб дати можливість всім ініціативним людям займатися власною справою, створювати робочі місця та платити податки, їх заганяють в глухий кут і кажуть: ми не дамо вам працювати.

«Вільний підприємець за новими законодавчими нормами очевидно становить найбільшу небезпеку для держави. За те, що він недоплатив сімсот гривень, його хочуть карати штрафом в 320 тисяч гривень. Натомість за незаконну нафтову чи газову свердловину можна відкупитися штрафом в 510 грн. Про який розвиток економіки та держави може йти мова?», – підкреслила Оксана Продан.

Голова об’єднання «Фортеця» переконана, що розмір штрафів повинен бути адекватним порушенням і не може знищувати бажання працювати.

Нагадаємо, напередодні Нового року Всеукраїнське об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» закликало Уряд та Парламент не посилювати тиск на малих підприємців, оскільки це призведе до негативних наслідків в економіці.

Одночасно Оксана Продан запропонувала понад 100 поправок в проекти законів «під бюджет» з метою збереження та розвитку підприємництва та малого бізнесу в Україні.

Однак заклики та застереження тисяч людей були проігноровані, внаслідок чого протягом 4-5 тижнів було закрито понад 150 тис. підприємців, і процес закриття бізнесу триває.

Якщо  висновків не буде зроблено, ситуація погіршуватиметься і країну очікує нова хвиля безробіття та збільшення отримувачів субсидій.

За цих умов члени «Фортеці», підприємці всієї країни, робитимуть все для захисту свого права на працю в Україні  і право на достойне життя в рідній країні.

Усі новини на тему>>

Джерело: Сайт Оксани Продан

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»