• Посилання скопійовано

Платники ЄСВ зможуть отримувати витяги та довідки з реєстру страхувальників

Орилюднено проекти наказу Мінфіну, постанови ПФУ «Про затвердження Порядку надання інформації з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального»

Платники ЄСВ зможуть отримувати витяги та довідки з реєстру страхувальників

9 червня на офіційному веб-сайті ДФСУ оприлюднено:

1) проект наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку надання інформації з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального» (завантажити)

Завантажити проект Порядку>>

2) проект постанови ПФУ «Про затвердження Порядку надання інформації з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального» (завантажити).

Основною метою проекту є визначення порядку надання інформації з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та затвердження форми, у якій така інформація надається.

Зокрема, проектом визначаються:

  • питання формування та надання витягу з реєстру страхувальників на запит платників ЄСВ у та/або застрахованих осіб;
  • форма запиту про отримання витягу з реєстру страхувальників (завантажити);
  • форми витягів з реєстру страхувальників (завантажити);
  • форма довідки про відсутність відомостей в реєстрі страхувальників (завантажити).

Прийняття цього проекту забезпечить платникові  ЄСВ та/або застрахованій особі можливість отримання більш повної інформації з реєстру страхувальників про платника єдиного внеску, ніж оприлюднена на офіційному веб-порталі ДФС, або документального підтвердження даних реєстру страхувальників.

Так, як зазначено у проекті Порядку, за запитом платника ЄСВ та/або застрахованої особи контролюючий орган надаватиме безоплатно протягом двох робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту, витяг з реєстру страхувальників або довідку про відсутність відомостей в реєстрі страхувальників. 

Запит про отримання витягу з реєстру страхувальників може бути:

  • поданий особисто платником ЄСВ та/або застрахованою особою чи уповноваженою на це особою до територіального органу ДФСУ (далі – контролюючий орган) за місцем обліку платника ЄСВ або до іншого контролюючого органу;
  • надісланий поштою до контролюючого органу за місцем обліку платника ЄСВ або до іншого контролюючого органу;
  • поданий в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Витяг з реєстру страхувальників формуватиметься за відповідними критеріями пошуку та міститиме відомості з реєстру страхувальників, які є актуальними на дату формування витягу.

Залежно від категорії платників формуватиметься один з таких витягів:

  • витяг з реєстру страхувальників (щодо юрособи або відокремленого підрозділу) за формою № 1-ВРС (додаток 2);
  • витяг з реєстру страхувальників (щодо фізособи – підприємця або  фізичної особи, яка провадить незалежну професійну діяльність) за формою № 2-ВРС (додаток 3);
  • витяг з реєстру страхувальників (щодо фізичної особи, яка бере добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування) за формою № 3-ВРС (додаток 4). 

Витяг діє до внесення змін до реєстру страхувальників в частині відомостей, що стосуються страхувальника, щодо якого надано запит.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються протягом тижня з дня оприлюднення проекту на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників та електронну – oblik@sfs.gov.ua

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»