• Посилання скопійовано

Спрощенців хвилює як Мінфін рахуватиме обсяг доходу

Підприємців хвилює яким буде Порядок здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку ІІ і ІІІ груп (фізичними особами-підприємцями) обсягу доходу

Спрощенців хвилює як Мінфін рахуватиме обсяг доходу

27 липня у Державній регуляторній службі України відбулося засідання робочої групи з адміністрування податків і зборів. У заході взяли участь: Голова ДРС Ксенія Ляпіна, лідери громадських об’єднань підприємців та бізнес-асоціацій, члени робочої групи з адміністрування податків і зборів.

Учасники дискутували щодо проблемних питань електронного адміністрування ПДВ та проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання виробництва та обігу пива» (реєстр. № 2971-д від 01.07.2015).

Нещодавно Президентом України був підписаний Закон «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (щодо державних гарантій суб'єктам господарювання у застосуванні ними реєстраторів)». Нагадаємо, що ВРУ законопроект № 1088 прийняла з поправкою Наталії Яресько, яка стосувалась механізмів контролю за формуванням обсягу доходів спрощенцями, які не використовуватимуть РРО.

«Підприємців хвилює яким буде Порядок здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку ІІ і ІІІ груп (фізичними особами-підприємцями) обсягу доходу. Цей документ не може пройти повз Державну регуляторну службу, бо є регуляторним актом. Порядок контролю розроблятиме Мінфін, але ми вже зараз можемо висловити рамкові месиджі щодо нього з точки зору регуляторної політики. Звертаємо увагу Мінфіна, що вимагати будь які документи, які непередбачені чинним на сьогодні законодавством, не можна. Введення будь яких додаткових вимог та документів не відповідатиме засадам державної регуляторної політики. Також порядок контролю за формуванням обсягу доходів повинен бути ризикоорієнтованим. Потрібно виділити критерії, де можливі високі ризики і тільки в такому разі проводити перевірки», - зазначила Голова ДРС Ксенія Ляпіна.

Члени робочої групи з адміністрування податків і зборів при ДРС виявили бажання взяти участь у розробці механізмів контролю за формуванням обсягу доходів спрощенцями, які не використовуватимуть РРО поряд з фахівцями Державної фіскальної служби України та Міністерства фінансів України.

Крім того, присутні обговорили податкові питання галузі тютюну, зокрема: про виключення з переліку підакцизних товарів тютюнової сировини, тютюнових відходів; скасування авансової сплати акцизного податку на тютюнові вироби при придбанні марок акцизного податку; запровадження в Україні електронної системи контролю за сплатою акцизного податку з тютюнових виробів у режимі реального часу на основі дванадцятизначних буквено-чисельних кодів (електронної акцизної марки).

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»