• Посилання скопійовано

Юрособи на єдиному податку вправі здавати в оренду рухоме і нерухоме майно

Юрособи, що не є фінустановами, які здійснюють лізингові (орендні) операції, надають в оренду рухоме і нерухоме майно, мають право бути на єдиному податку

Юрособи на єдиному податку вправі здавати в оренду рухоме і нерухоме майно

ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 108.12) наголосили, що обмеження щодо застосування спрощеної системи оподаткування, передбачене пп. 291.5.4 п. 291.5 ст. 291 ПКУ, стосується фінансових установ. Дане положення не поширюється на юросіб - суб’єктів господарювання, які за своїм правовим статусом не є фінансовими установами, але надають послуги з фінансового лізингу.

Таким чином, юридичні особи, що не є фінансовими установами, які здійснюють лізингові (орендні) операції, надають в оренду рухоме і нерухоме майно, мають право бути платниками єдиного податку, якщо ними виконуються інші умови застосування спрощеної системи оподаткування.

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»