• Посилання скопійовано

До доходу від діяльності єдинника, не зазначеної у реєстрі, застосовується ставка 15%

До доходу, отриманого платниками єдиного податку І та ІІ груп від провадження видів діяльності, не зазначених у реєстрі, застосовується ставка у розмірі 15%

До доходу від діяльності єдинника, не зазначеної у реєстрі, застосовується ставка 15%

Згідно з пп. 293.4.2 п. 293.4 ст. 293 Податкового кодексу ставка єдиного податку встановлюється для платників єдиного податку першої та другої груп у розмірі 15%, зокрема, до доходу, отриманого від провад­ження діяльності, не зазначеної у реєстрі платників єдиного податку, віднесених до першої або другої групи.

Платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом, у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, — з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності (пп. 7 пп. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 цього Кодексу).

Реєстрація платника єдиного податку анулюється шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у випадках, визначених пп. 298.2.3 вищезазначеного пункту.

Крім того, платники єдиного податку несуть відповідальність згідно з Податковим кодексом за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій.

Таким чином, до доходу, отриманого платниками єдиного податку першої та другої груп від провадження видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, застосовується ставка у розмірі 15%. При цьому такі платники зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів (загальна система оподаткування) з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися види діяльності, не зазначені у реєстрі платників єдиного податку.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»