• Посилання скопійовано

Платники єдиного податку можуть піти у «податкову відпустку»

Для цього платник повинен мати підтверджену копію листка непрацездатності та подати її разом із заявою у довільній формі до територіального органу Міндоходів

Платники єдиного податку можуть піти у «податкову відпустку»

Суб’єкти господарювання, які працюють на першій і другій групах спрощеної системи оподаткування сплачують єдиний податок авансовими внесками не пізніше 20 числа поточного місяця.

Органи Міндоходів нараховують такі внески на підставі заяви платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

Разом з цим спрощенці зазначених груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на один календарний місяць у році на час відпустки, а також за період хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Для цього платник повинен мати підтверджену копію листка непрацездатності та подати її разом із заявою у довільній формі до територіального органу Міндоходів.

Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами Податкового кодексу не передбачено. Але для того, щоб уникнути порушення терміну сплати авансових платежів, рекомендуємо подавати до податкового органу заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності - одразу після закінчення лікарняного.

Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку визначені ст. 295 Податкового кодексу України.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»