• Посилання скопійовано

Як отримати підтвердження статусу платника єдиного податку 4 групи?

ДФСУ заявила, що для підтвердження статуту платника єдиного податку 4 групи тимчасово за заявою суб’єктів господарювання надаватимуться довідки довільної форми

Як отримати підтвердження статусу платника єдиного податку 4 групи?

ДФСУ у підкатегорії ЗІР 108.02.06 відповіла, як отримати підтвердження статусу платника ЄП четвертої групи.

Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі – Закон № 71), який набрав чинності з 01.01.2015, скасовано фіксований сільськогосподарський податок. Сільськогосподарські товаровиробники – юридичні особи можуть обрати спрощену систему оподаткування і бути платниками єдиного податку четвертої групи.

Відповідно до п. 295.9 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями платники єдиного податку четвертої групи самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцем розташування земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік. Разом з податковою декларацією для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подається розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва та відомості (довідка) про наявність земельних ділянок, у яких зазначаються дані про кожний документ, що встановлює право власності та/або користування земельними ділянками, у тому числі про кожний договір оренди земельної ділянки.

Згідно з п. 9 розділу II Закону N 71 Кабінету Міністрів України необхідно протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом забезпечити перегляд та приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади своїх нормативно-правових актів у відповідність до Закону.

На сьогодні триває процедура затвердження Міністерством фінансів України нової форми декларації платника єдиного податку четвертої групи. До затвердження форми податкової декларації єдиного податку четвертої групи ДФС України рекомендовано платникам єдиного податку четвертої групи використовувати форму Податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку, затверджену наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 № 864.

Після затвердження форми декларації платника єдиного податку четвертої групи та визначення порядку формування відповідного реєстру платники єдиного податку четвертої групи матимуть право на отримання витягу з реєстру платників єдиного податку.

Протягом перехідного періоду за заявою суб’єктів господарювання для підтвердження статусу платника єдиного податку четвертої групи надаватимуться довідки довільної форми.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»