• Посилання скопійовано

Порядок перевірки обсягу доходу платників єдиного податку ІІ та ІІІ групи - у проекті

Оприлюднено проект Порядку здійснення податківцями контролю за досягненням платниками єдиного податку II і III груп обсягу доходу для застосування РРО

Порядок перевірки обсягу доходу платників єдиного податку ІІ та ІІІ групи - у проекті

Нагадаємо, що 23 липня набрав чинності Закон України від 01.07.2015 р. № 569-VIII , згідно з яким підприємці 1 групи, а також 2 і 3 груп єдиного податку з доходом до 1 млн грн звільнені від обов'язку застосування РРО. Цим же Законом було доручено Кабміну до 1 вересня 2015 року затвердити Порядок здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами - підприємцями) обсягу доходу відповідно до пункту 296.10 ПКУ (детальніше про це >>>).

І Кабмін майже встиг. Проект такого Порядку оприлюднений на сайті Державної фіскальної служби (завантажити >>>).

Проектом Порядку передбачено, що для визначення обсягу доходу враховуватимуться в сукупності усі види доходів, отримані платником єдиного податку другої та/або третьої груп (фізична особа – підприємець) від здійснення підприємницької діяльності протягом календарного року, незалежно від видів діяльності.

При здійсненні контролю за досягненням обсягу доходу буде використовуватись інформація:

  • що міститься в податкових деклараціях, розрахунках, інших документах, у тому числі звітних, пов’язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів;
  • про фінансово-господарські операції платників податків;
  • про експортні та імпортні операції платників податків;
  • про наявність та рух коштів на рахунках платника податків, отримана від банків, інших фінансових установ;
  • від органів влади інших держав, міжнародних організацій або нерезидентів;
  • з даних обліку, який ведеться відповідно до статті 296 Кодексу;
  • за результатами перевірок та зустрічних звірок інших платників відповідно до вимог ПКУ, а також перевірок щодо дотримання законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи доходів і зборів, у порядку, встановленому законами України, що регулюють відповідну сферу правовідносин;
  • інша, оприлюднена або добровільно чи за запитом надана органу доходів і зборів в установленому законом порядку;
  • інша, що міститься в матеріалах, отриманих у порядку та спосіб, передбачені ПКУ або іншими законами, контроль за дотриманням яких покладений на органи доходів і зборів.

Окрім того, передбачено, що податківці з метою отримання податкової інформації мають право проводити зустрічні звірки суб’єктів господарювання, які мали взаємовідносини з платником податків. За наявності підстав, встановлених ПКУ або іншими законодавчими актами України, орган доходів і зборів може також проводити документальну або фактичну перевірку в порядку, визначеному ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»