• Посилання скопійовано

Доходи у валюті в єдинника: роз'яснює ДФСУ

Доходом підприємця-платника єдиного податку є дохід, отриманий в інвалюті і перерахований в гривнях за офіційним курсом НБУ на дату надходження коштів на рахунок

Доходи у валюті в єдинника: роз'яснює ДФСУ

ДФС України у листі вiд 30.09.2015 №9142 /П/99-99-17-02-02-14 нагадала, що правовий режим здійснення валютних операцій на території України та порядок здійснення валютного контролю загалом установлено Декретом №15-93.

Зокрема, резиденти і нерезиденти мають право здійснювати валютні операції з урахуванням обмежень, встановлених цим Декретом та іншими актами валютного законодавства України.

Фізичні особи – резиденти можуть використовувати на території України готівкову іноземну валюту як засіб платежу у випадку:

  • сплати мита, інших податків і зборів (обов’язкових платежів), митних зборів та фінансових санкцій відповідно до митного законодавства України;
  • сплати платежів за охорону та супроводження підакцизних і транзитних товарів митними органами;
  • оплати товарів і послуг у зоні, що звільнена від сплати мита та податків.

Пунктом 292.5 ПКУ встановлено, що дохід платника єдиного податку, виражений в іноземній валюті, перераховується у гривнях за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату отримання такого доходу.

Датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

Отже, доходом підприємця – платника єдиного податку є дохід, отриманий в іноземній валюті та перерахований у гривнях за офіційним курсом Нацбанку на дату надходження коштів на рахунок.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»