• Посилання скопійовано

Нові штрафи: у скільки українцям обійдеться порушення ПДР

Міністерство внутрішніх справ внесло до Верховної Ради законопроект з реформами ПДР

Міністерство внутрішніх справ внесло до Верховної Ради законопроект з реформами ПДР. Раніше зміни проанонсувала заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе. Зміни в законодавстві необхідні для того, щоб використовувати в Україні системи автоматичної фіксації порушень.

Відповідно до законопроекту, щорічно кожен водій отримуватиме певну кількість балів, які можна “витратити” на порушення. Якщо бали закінчилися, доведеться платити гроші. З адмінкодексу прибрали “вилку”, залишивши тільки один розмір штрафу, який раніше був мінімальним.

Штрафи будуть виписуватися на власника авто, а не на водія. Так що всі, хто придбав або продав автомобіль за дорученням, можуть зіткнутися з проблемами. Якщо автомобіль зареєстрований за кордоном, до відповідальності притягується особа, яка ввезла машину в Україну.

“Листи щастя” з повідомленням про порушення, зафіксовані автоматичною камерою, будуть направлятися за місцем проживання фізичної особи або за місцем знаходження юридичної. Іноземні автомобілі отримають свої квитанції при перетині кордону.

Оскаржити постанову про порушення протягом 10 днів після вручення листа. Якщо штраф не буде сплачено через 30 днів, то він зросте вдвічі. Ще 30 днів затримки – і водія позбавлять права керування ТЗ на 6 місяців.

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»