• Посилання скопійовано

Кабміном вирішено питання щодо навчання студентів із зони АТО

Вирішено деякі питання організації 2014/15 навчального року в навчальних закладах, що розташовані у Донецькій і Луганській областях

Кабміном вирішено питання щодо навчання студентів із зони АТО

Кабмін розпорядженням від 27 серпня 2014 року № 785-р вирішив деякі питання організації 2014/15 навчального року в навчальних закладах, що розташовані у Донецькій і Луганській областях.

Отож, особам, які навчаються за державним замовленням у навчальних закладах, що розташовані у Донецькій і Луганській областях, та з незалежних від них обставин не пройшли останній семестровий контроль у 2013/14 навчальному році, виплачується стипендія в розмірі, встановленому зазначеним особам за результатами попереднього семестрового контролю в 2013/14 навчальному році, на період до визначення результатів наступного семестрового контролю;

Керівники навчальних закладів, що розташовані у Донецькій і Луганській областях, з урахуванням ситуації за погодженням із Міністерством освіти і науки визначають дату початку 2014/ 15 навчального року.

Керівники вищих навчальних закладів, що розташовані у Донецькій і Луганській областях, самостійно в межах державного замовлення визначають умови та порядок проведення конкурсного відбору абітурієнтів, які проживають у Донецькій і Луганській областях і не проходили зовнішнього незалежного оцінювання, а також дату закінчення вступної кампанії з обов’язковим повідомленням про це Міністерству освіти і науки та розміщенням відповідних відомостей у ЗМІ та на веб-сайтах навчальних закладів.

Факт навчання зазначених осіб у вищих навчальних закладах, що розташовані у Донецькій і Луганській областях, перевіряється приймальною комісією відповідного навчального закладу з використанням Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Наявність відомостей про таких осіб у зазначеній базі є обов’язковою умовою для забезпечення тимчасового допуску до занять.

Навчальні заклади, до яких прибули такі особи, формують тимчасові особові справи і видають довідки про навчання із зазначенням статусу особи, що тимчасово допущена до занять, внесенням відомостей до журналу контролю відвідування занять, до залікових та екзаменаційних відомостей та інших документів, що передбачені Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»