• Посилання скопійовано

Населенню збільшили обсяги споживання електроенергії для електроопалення

НКРЕКП збільшила населенню обсяги споживання електроенергії для електроопалення за найменшим тарифом

Населенню збільшили обсяги споживання електроенергії для електроопалення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), для населення, яке для обігріву використовує електроопалювальні установки, збільшила обсяги споживання електричної енергії до 5000 кВт·год (включно) за найменшим тарифом.

У зв’язку зі складною економічною ситуацією в країні нагальним постало питання економії природного газу та здійснення заходів щодо його заміщення. Одним із таких заходів є встановлення стимулюючого тарифу на електричну енергію для споживачів природного газу та теплової енергії, які перейшли на використання електричної енергії для опалення і підігріву води.

Тому на сьогоднішньому засіданні Комісія збільшила обсяги споживання електричної енергії для населення, яке проживає в будинках (квартирах), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, з 3600 до 5000 кВт·год (включно). Для цієї категорії населення застосовується найнижчий тариф на електроенергію - 23,7 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ). Така норма діє в опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня (включно).

Прийняття цього рішення сприятиме заохоченню побутових споживачів до встановлення електроопалювальних установок замість тих, що працюють з використанням природного газу, і, у разі зменшення обсягів газових ресурсів, дасть змогу забезпечити потреби споживачів в опаленні житлових приміщень. Крім цього, заміна побутовими споживачами опалювального обладнання, що працює з використанням природного газу, на електроопалювальні установки з використанням диференційованого за періодами часу обліку електроенергії зменшить щомісячні витрати на опалення приміщень.

Збільшення обсягів споживання електричної енергії до 5000 кВт·год (включно) рекомендоване постановою Уряду від 16 жовтня № 540 «Про стимулювання споживачів природного газу та теплової енергії до переходу на використання електричної енергії для опалення і підігріву води».

Перед прийняттям рішення НКРЕКП на виконання вимог «Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні» провела його обговорення зі спільними представницькими органами репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок та роботодавців за участю Міністерства соціальної політики.

Постанову НКРЕКП № 164 «Про затвердження Змін до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню» буде надіслано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції. Постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування після державної реєстрації.

Джерело: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»