• Посилання скопійовано

Оновлено порядок пропускного режиму в зоні АТО

Громадяни України мають право на вільний та безперешкодний в'їзд в район проведення АТО і виїзд з нього через блокпости та контрольні пункти за умови пред'явлення паспортних документів

Оновлено порядок пропускного режиму в зоні АТО

Антитерористичний центр при СБУ наказом від 22.01.2015 р. №27ог затвердив Тимчасовий порядок контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей.

Порядок визначає окремі питання здійснення контролю за переміщенням в районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, а також вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, осіб, транспортних засобів та вантажів, а також види блокпостів, контрольних пунктів в'їзду-виїзду, порядок їх функціонування, правила їх перетинання.

Так, зокрема, передбачено, що громадяни України мають право на вільний та безперешкодний в'їзд в район проведення АТО і виїзд з нього через блокпости та контрольні пункти за умови пред'явлення паспортних документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України та перепустки, яка видається координаційним центром та координаційною групою (визначених місцях).

Митні процедури, пов'язані з переміщенням товарів, транспортних засобів комерційного призначення та громадян в район проведення АТО та з нього, здійснюються у відповідних контрольних пунктах згідно чинного законодавства України.

Переміщення до тимчасово неконтрольованих територій та з них товарів (вантажів) юридичними та фізичними особами здійснюється через контрольні пункти в'їзду-виїзду з урахуванням особливостей, визначених цим Порядком, за умови пред'явлення перевізником, або його власником (уповноваженою особою) такого вантажу спеціального дозволу виданого органами ДФС.

Переміщення вантажів (товарів) дозволяється виключно суб'єктам господарювання, які знаходяться на обліку в органах ДФС та сплачують податки до Державного бюджету України у порядку та розмірах, встановлених законодавством України, згідно з переліками, затвердженими Порядком.

Затверджений Порядок застосовується до закінчення проведення АТО на території Донецької та Луганської областей або прийняття Закону "Про тимчасові заходи із забезпечення проведення антитерористичної операції".

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»