• Посилання скопійовано

Витрати тим, хто не встиг вчасно оформити субсидії, мають бути відшкодовані

Арсеній Яценюк заявив, що органи місцевого самоврядування мають відшкодовувати кошти малозабезпеченим громадянам, які не встигли оформити субсидії

Витрати тим, хто не встиг вчасно оформити субсидії, мають бути відшкодовані

«Щодо людей, які не встигли оформити субсидії, але потребують допомоги держави, органи місцевого самоврядування мають приймати рішення і відшкодовувати суму коштів, яку люди витратили з початку підвищення цін і тарифів, але не встигли оформити відповідну субсидію», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 29 липня.

Глава Уряду нагадав, що вчора разом із Міністром внутрішніх справ та Міністром юстиції побував із робочою поїздкою в Луцьку, де без попередження відвідали управління соціальної політики і дізналися від людей, які є питання по оформленню субсидій. «Моє загальне враження: звичайно, проблеми є. Але люди почали оформляти субсидії і вже одне одному розповідають, що прийшла платіжка на тисячу гривень, але заплатили тільки 200, тому що 800 гривень вже заплатила держава. Це, напевно, найкращий шлях до того, щоби стимулювати людей оформлювати субсидії», - наголосив він.

Арсеній Яценюк також розповів, що одній із відвідувачок центру, яка має проблеми з зором, допомагали заповнювати декларацію і заяву на оформлення субсидії: «Жінка невчасно оформила субсидію, тому їй треба було заплатити всі кошти по рахунку за житлово-комунальні послуги. А це дуже великі гроші для цієї людини».

Глава Уряду звернувся до Міністра соціальної політики Павла Розенка внести зміни до постанови і доручити комісіям органів місцевого самоврядування в таких окремих випадках приймати рішення щодо компенсації найбільш малозабезпеченим громадянам сум коштів, які вони заплатили за житлово-комунальні послуги навіть у тому випадку, якщо людина невчасно оформила субсидію. «Це буде серйозний крок допомогти людям», - зазначив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також підкреслив, що протягом серпня будуть повторно розіслані через систему «Укрпошти» заява і декларація для оформлення субсидій, а також роз'яснювальний лист від Уряду – «як оформляється субсидія, що зроблено в цьому питанні, і що зроблено взагалі в соціальних та економічних питаннях».

«Люди ще раз отримають заяву. Щоб ті, які не змогли звернутися, звернулися, і держава надала допомогу малозабезпеченим громадянам країни», - наголосив він.

Арсеній Яценюк також доручив Міністру соціальної політики прискорити відправку нових бланків документів для оформлення субсидії – максимально спрощених, без зазначення доходів громадян.

Джерело: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»