• Посилання скопійовано

РРО блокується, якщо звіт не направили протягом 72 годин

Міндоходов розглянуло нюанси подання електронної звітності з РРО у разі відсутності електроенергії або Інтернету

РРО блокується, якщо звіт не направили протягом 72 годин

Міндоходів в листі від 11.03.2014 р. №4479/6/99-99-18-03-01-15 нагадує, що для госпсуб'єктів є обов'язковим подання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО до органів доходів і зборів по дротових або бездротових каналах зв'язку.

При цьому РРО з модемом повинен, зокрема, забезпечувати накопичення контрольно-звітної інформації у разі неможливості передачі її через порушення зв'язку із сервером з будь-яких причин та автоматичну передачу накопиченої інформації до сервера після відновлення зв'язку. Крім того, забезпечувати індикацію справного та несправного стану модему та каналу передачі інформації. Також відбувається блокування проведення розрахункових операцій у разі виникнення технічної несправності модема, який до нього приєднаний, за винятком несправності каналу передачі інформації (тільки для РРО з КСЕФ) та неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації протягом 72 годин.

Таким чином, якщо після виконання "Z"-звіту РРО протягом 72 годин сервером не отримано контрольно-звітної інформації від РРО, він блокується. Проте одразу після відновлення зв'язку РРО автоматично передасть накопичену інформацію до сервера і буде розблокований.

Оператори, провайдери зобов'язані усунути пошкодження телекомунікаційної мережі та відновити доступ до послуг в строки не більші ніж одна доба. 

Слід зазначити, що на період виходу з ладу РРО та здійснення його ремонту або у разі тимчасового (але не більше 72 годин (7 робочих днів)) відключення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного РРО.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»