• Посилання скопійовано

Як зареєструвати РРО суб'єктам господарювання зони АТО

ДФСУ розглянула питання організації роботи щодо реєстрації/перереєстрації РРО, книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок госпсуб'єктів, які перебувають на обліку в Донецькій та Луганській областях

Як зареєструвати РРО суб'єктам господарювання зони АТО

ДФСУ у листі від 29.09.2014 р. № 5685/7/99-99-18-02-03-17 повідомила, що у зв'язку із встановленням простою у роботі окремих  органів ДФС через проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, виконання обов'язків з обслуговування платників податків покладено на інші контролюючі органи, визначені наказами ДФСУ.

Для реєстрації (перереєстрації) РРО, книг ОРО та розрахункових книжок такі госпсуб'єкти повинні звернутись до контролюючого органу, який відповідно до наказів про встановлення простою визначено місцем обслуговування.

Реєстраційна заява та відповідні документи суб'єктом господарювання можуть бути:

  • подані безпосередньо або через уповноважену особу за наявності у неї довіреності на проведення реєстраційних дій;
  • направлені поштовим відправленням.

Довідка про резервування фіскального номера РРО може бути надана у вигляді скан-копії на електронну адресу суб'єкта господарювання або/та на електронну адресу центру сервісного обслуговування. Для цього суб'єкту господарювання у реєстраційній заяві (розділ 10 "Спосіб отримання та/або направлення довідки про резервування фіскального номера РРО") необхідно вказати відповідні електронні адреси.

Для завершення реєстрації РРО суб'єкт господарювання надає до контролюючого органу, визначеного як місце обслуговування, копію довідки про опломбування РРО та акт введення в експлуатацію РРО (безпосередньо, поштовим відправленням або через уповноважену особу).

При отриманні контролюючим органом документів, надісланих поштою, датою надання до цього органу довідки про опломбування РРО та акта введення в експлуатацію РРО є дата відправлення листа.

У разі неможливості звернутися до контролюючого органу за визначеним місцем обслуговування реєстраційна заява та відповідні документи для проведення реєстраційних дій щодо РРО, книг ОРО та РК можуть бути подані до контролюючого органу за місцем здійснення господарської діяльності.

Документи щодо РРО, книг ОРО та РК зберігаються в контролюючому органі, який проводив реєстраційні дії, та у подальшому передаватимуться до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»