• Посилання скопійовано

Тимчасове припинення діяльності не впливає на роздрукування фіскального звітного чеку

Податківці нагадали, що під час тимчасового припинення торговельної діяльності госпсуб’єкти зобов’язані щоденно друкувати фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій

Тимчасове припинення діяльності не впливає на роздрукування фіскального звітного чеку

Згідно з п. 9 ст. 3 Закону про РРО, суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій.

Пунктом 13 Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення, передбачено, що суб’єкт господарювання повинен розмістити поряд з інформацією про режим роботи оголошення про дату та період закриття, якщо закриття торговельного об’єкта для проведення санітарних заходів, ремонту, технічного переобладнання та проведення інших робіт.

Отже, відповідно до норм Закону про РРО під час тимчасового припинення торговельної діяльності суб’єкти господарювання зобов’язані щоденно друкувати на РРО фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій.

При цьому, якщо на підприємстві або господарській одиниці діяльність у конкретні дні (вихідні, святкові, тощо) не здійснюється, що підтверджується відповідним наказом підприємства, то реєстратори розрахункових операцій не застосовуються та фіскальні звітні чеки не роздруковуються.

У робочі дні підприємства (господарської одиниці) роздрукування фіскального звітного чеку є обов’язковим.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»